woensdag, 27. juli 2005 - 0:27

N361 Groningen-Winsum nog één weekeinde gestremd

Winsum

Het aanstaande weekeinde tussen zaterdag 6.00 uur en zondag 20.00 uur wordt de nieuwe markering aangebracht op de provinciale weg Groningen-Winsum. Hiermee zijn de onderhoudswerkzaamheden aan deze weg gereed en zal grootschalig onderhoud de komende jaren niet nodig zijn. Het verkeer kan hopelijk weer jarenlang ongestoord van de weg gebruik maken.

Zaterdag begint de aannemer vanaf Groningen met het aanbrengen van de nieuwe markering. Er is gepland zaterdagavond het wegvak van Groningen tot Sauwerd klaar te hebben. Zondag wordt dan eerst tussen 6.00 uur en 10.00 uur het wegvak Ranum-Winsum aangepakt en vervolgens vanaf 10.00 uur het wegvak Winsum-Sauwerd. Naar schatting is het werk om ca. 14.00 uur gereed.


Sauwerd is zaterdag de gehele dag bereikbaar vanaf Winsum.
Adorp is zaterdag tot ca. 14.00 uur bereikbaar vanaf Winsum en na 14.00, als het weggedeelte Groningen-Adorp gereed is, weer vanaf Groningen. Via Wierummerschouw is Adorp ook de gehele dag bereikbaar.
Adorp en Sauwerd zijn zondag de gehele dag vanaf Groningen bereikbaar.
Het weer
Het weer kan nog roet in het eten gooien. De markeringswerkzaamheden kunnen alleen bij droog weer uitgevoerd worden. Bij langdurige regen worden de werkzaamheden afgeblazen. De weg zal dan gewoon open zijn en de belijning moet later worden aangebracht. Bij een bui moet worden gewacht tot de weg weer droog is. Het werk zal dan langer duren.

Speciaal telefoonnummer
Voor informatie over de vordering van het werk en de bereikbaarheid van Adorp, Sauwerd en Winsum heeft de provincie dit weekeinde weer een speciaal telefoonnummer geopend: 06-15068089.

Werkzaamheden ten einde
Maandag zal de aannemer alle borden verwijderen. De snelheidsbeperking wordt dan opgeheven en hiermee is een einde gekomen een periode van overlast voor het verkeer. De weg is gedurende vijf weekeinden voor de grootschalige onderhoudswerkzaamheden gestremd geweest. Dit heeft met name voor bewoners en bedrijven in Adorp en Sauwerd en Winsum overlast veroorzaakt.
Provincie:
Tag(s):