maandag, 17. oktober 2005 - 11:30

Na het racen komt de tijd van afscheidsfeesten

Dit weekend betekende het einde van vier teamnamen in de Formule 1. Het team van Sauber zal over worden genomen door BMW, B·A·R zal verder gaan onder de naam van Honda, het team van Jordan maakte dit seizoen haar laatste jaar mee en staat vanaf nu bekend onder de naam van Midland en tot slot is Minardi door Red Bull omgedoopt in Squadra Toro Rosso.

Sauber-teambaas Peter Sauber deed zijn rustige reputatie eer aan en liet zich verrassen door een etentje, wat georganiseerd was door hoofdsponsor Credit Suisse. Het relatief kleine feestje werd bezocht door enkele teambazen uit de koningsklasse van de autosport. Ook het team van B·A·R hield het rustig, wat waarschijnlijk was omdat nog niet helemaal zeker is hoe het team van Honda officieel zal gaan heten. Jordan en Minardi pakten het wat groter aan.

Het team van Jordan hield een bijeenkomst in de paddock, waar sportief directeur Johnny Herbert met een toespraak ervoor zorgde dat Colin Kolles en Alex Shnaider uit de spotlights bleven. Volgens velen zou de ziel van het gele team verloren zijn gegaan toen Eddie Jordan zijn renstal vorig jaar verkocht aan de Russische Canadees, met het dalen van de sfeer binnen het team als gevolg. Daar leek echter niets van terug te vinden toen alle teamleden in China, op initiatief van Kolles, met een pet en een shirt aankwamen met daarop hun bijnamen gedrukt.

Het grootste feest was echter bij het team van Minardi en teambaas Paul Stoddart te vinden. De Australiër organiseerde een heuse barbecue op Australische wijze; het begon rustig met genoeg bier en hamburgers, terwijl er mensen uit de paddock een bezoekje kwamen brengen om het team vaarwel te wensen. De directeur van de FIA, Max Mosley, was niet aanwezig maar lag vaak in gevecht met de Australische teambaas. Daarom had een teamlid op de zijkant van een enorme opblaashaai ‘MadMax’ geschreven en meegenomen naar het feest.

Het feest bereikte een hoogtepunt van hilariteit toen Stoddart bekendmaakte dat er een wet T-shirt competitie zou worden georganiseerd. Weinig van de vrouwen uit de paddock waren echter bereid zich in te schrijven en de prijs, een rit in de tweezitter van Minardi, ging dan ook uiteindelijk naar de grootste monteur van het Italiaans/Engelse team, die na een dans met de haai MadMax zijn broek liet zakken. De monteurs van Minardi en veel andere teams deden toen elkaars broek zakken. Het liet een duidelijk beeld zien van de populariteit van Stoddart en Minardi in de Formule 1.
Categorie:
Tag(s):