zaterdag, 29. oktober 2005 - 13:02

Naaktstrand in nieuwbouwwijk

Zwolle

De naturistenvereniging 'Niks Um ’t Lief' heeft plannen om een tweede naaktstrand in Zwolle te beginnen. De eerste locatie aan de Wijthmenerplas is volgens de vereniging niet meer toereikend. Het aantal naturisten stijgt, en wil Zwolle weer op de nationale naturistenkaart staan dan is een naaktstrand in de nieuwe wijk Stadhagen een vereiste.

Op dit moment telt Zwolle slechts één naaktstrand. Met een oppervlakte van een halve hectare is dat niet meer toereikend. Volgens Ren Stoel, voorzitter van de plaatselijke naturistenvereniging, komen er op hoogtijdagen een kleine tweehonderd naturisten naar die ene locatie.

'Onvoldoende', zo reageert Stoel in een interview, want mensen zitten dan hutjemutje bij elkaar. De vereniging heeft het oog laten vallen op een stukje groen nabij de nieuwe wijk Stadshagen. Volgens Stoel is de Milligerplas een perfecte plek voor zijn vereniging.

Er is sprake van privacy en met enige aanpassingen, waarvan de kosten geschat worden op twintig tot dertigduizend euro, is de locatie bijzonder geschikt voor naakt recreëren. Mochten de plannen van de naturistenvereniging gerealiseerd worden dan staat niets meer in de weg om de hoofdstad van Overijssel weer op de landelijke kaart van naturistenrecreatie te plaatsen.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):