maandag, 31. januari 2005 - 16:36

Naat vaan Binne en Naat vaan boete

Eijsden

'Vaan Eijsden tot de Mookerhei'. Een oude bekende Limburgse plaat. Berichten we vorige week nog vanuit een van de noordelijkste plaatsen van Limburg, Venray. Nu eens nieuws vanuit de zuidelijkste plaats, Eijsden. Hier vond afgelopen zondag de 6e Boetezitting plaats van C.V. de Naachroave.

Op de Vroenhof traden diverse Limburgse artiesten op, die zich van hun beste kant lieten zien. Net als meerdere Boetezittingen is deze ook uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie.
Terwijl de artiesten elkaar opvolgden, kwamen er ook steeds meer donkere wolken. De die-hards konden het opkomende regendreigement niets schelen. Gewapend met paraplu's en carnavalsmutsen zouden zij het weer trotseren. Na het eerste nummer van de Maastrichtse zanger Jef Verheijden, braken de wolken open en als natte confetti druppelde de regen op de Vroenhof.
Een echte carnavalsvierder trotseert weer en wind. Het is een kwestie van kelen smeren en doorgaan totdat het licht van het podium dooft. © BON/Tekst en foto’s: Jean-Pierre Geusens

Provincie:
Tag(s):