woensdag, 30. november 2005 - 23:01

NAC en Groningen in balans

Het eerste punt voor FC Groningen in een uitwedstrijd dit seizoen is een feit. In Breda speelde de ploeg van trainer Ron Jans vanavond met 2-2 gelijk. Over het eindresultaat hadden de noorderlingen niets te klagen.

NAC domineerde het hele duel en kwam na negen minuten spelen ook verdiend op voorsprong dankzij een kopbal van Pierre van Hooijdonk. Groningen kwam negen minuten later terug in de wedstrijd dankzij een penalty. Arbiter Vink zag in een schouderduw van Patrick Zwaanswijk een overtreding en legde de bal op de stip. Het buitenkansje werd benut door Yuri Cornelisse.

NAC was niet uit het lood geslagen door de tegenslag. Het creëerde kans na kans , maar zag steeds weer de uitstekend keepende Bas Roorda in de weg liggen. Omdat ook de spitsen vaak het vizier niet op scherp hadden staan, bleef Groningen lang in de wedstrijd. Na 82 minuten spelen leek NAC echter eindelijk te krijgen waar het recht op had. Invaller Arne Slot tekende toen voor de 2-1. Maar geklungel in de defensie leidde een minuut voor tijd toch nog de gelijkmaker van Glenn Salmon in.
Categorie:
Tag(s):