zaterdag, 26. februari 2005 - 23:20

NAC krijgt klap van Groningen

NAC Breda heeft zaterdag op eigen veld een pak op de broek gehad van FC Groningen. De thuisploeg begon wel hoopvol en nam de voorsprong. Bij rust was het nog 1-1, maar na de thee kwam de ploeg uit het Noorden pas echt op gang.

Na al zeven minuten scoorde NAC via Peto. De Hongaar kwam terug van een langlopende blessure. Daarnaast moest hij een schorsing uitzetten voor het gebruik van doping. NAC kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Binnen het kwartier vond de Noor Erik Nevland het net en was de stand gelijk.

Na rust was het eenrichtingsverkeer. De ploeg van Ron Jans scoorde 1-2 na een uur spelen. Sander van Gessel was de doelpuntmaker en daarna mochten Seedorf en Krstev de eindstand bepalen op 1-4.

In de stand van de Holland Casino Eredivisie staat de ploegen vlak bij elkaar. Groningen staat elfde met 29 punten en NAC staat meteen daarachter met 27 punten.