vrijdag, 19. augustus 2005 - 22:34

NAC pakt aartsrivaal

Het thuisdebuut van Pierre van Hooijdonk was niet wat de spits ervan verwacht had. Binnen tien minuten kwam de spits ongelukkig in aanraking met de Tilburgse doelman Moens hetgeen pijn in de ribbenkas als gevolg had.

Hoewel het er naar uit zag dat Van Hooijdonk de eerste helft niet zou uitspelen kwam de wissel pas in de 50e minuut.

De bezoekers bleken het best uit de startblokken te komen en hadden bij de rust aan de leiding moeten staan. Ceesay kreeg na een half uur spelen de kans maar zijn schot werd met het nodige geluk door Van Zwam gestopt.

Vijf minuten later was het Caluwé die zelfs tweemaal mocht aanleggen. Beide keren was het doelman Van Zwam die de bal stopte. In blessuretijd was het wederom Caluwé die in vrije positie de bal op de Bredase doelman mocht schieten.

Na rust speelde de thuisploeg beter wat resulteerde in de 1-0, althans dat dacht iedereen. De assistent-scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd van doelpuntenmaker Sikora.

De druk werd nog hoger op het doel van Oscar Moens nadat Bobson in de 70e minuut met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. Het resulteerde niet in kansen. Vijf minuten nadat Willem II met tien man kwam te staan schot Ceesay de bal van buiten het strafschopgebied boven Van Zwam op de lat.

Op het moment dat de wedstrijd in een gelijkspel leek te gaan eindigen was het invaller Vonlanthen die sportief wraak nam voor het feit dat hij op de bank moest beginnen. Hiermee kreeg NAC Breda twee punten meer dan waar het recht op had.