maandag, 25. juli 2005 - 16:39

Nachtelijke wild west achtervolging door Twente

twente

De politie heeft zondagnacht de nodige moeite gehad drie dieven te pakken die er met hoge snelheid vandoor gingen. De gevaarlijke rit eindigde uiteindelijk in het Duitse Bad Bentheim. Er werden snelheden bereikt van 140 km. met een aanhanger achter de auto waarvan al een wiel af was. Ook werd geprobeerd een politieblokkade te rammen. Met getrokken pistolen werden de drie inzittenden gearresteerd, waarvan de bestuurder ook nog even wist te ontkomen.

Een politieman wilde op de Bornsestraat in Almelo om 01.10 uur een auto met aanhanger controleren waarvan de verlichting het niet deed. De auto ging er echter met hoge snelheid vandoor. Via Hengelo, Oldenzaal, de Lutte en Gildehaus eindigde de gevaarlijke achtervolging in Bad Bentheim waar de Duitse politie een blokkade had opgezet. Onderweg probeerde de bestuurder ook enkele politieauto's van de weg te duwen die hierdoor schade opliepen. Materialen die in de aanhanger lagen vlogen de achtervolgers door de hoge snelheid om de oren.

De bestuurder ging er bij zijn aanhouding ook nog vandoor maar werd gegrepen door een politiehond. Hij bleek een man van 22 jaar te zijn, de andere twee inzittenden waren nog maar 16 en 17 jaar, zij komen alle drie uit Emmen. De aanhanger bleek van diefstal afkomstig te zijn. Op de plek in Almelo waar hij gestolen was stond nog een auto klaar die met de bedrading doorverbonden was.
Provincie:
Tag(s):