woensdag, 26. oktober 2005 - 23:43

NEC en Twente winnen

Strafschoppen moesten er bij het Gatorade Cupduel tussen NEC en NAC aan te pas komen om de belsissing te brengen. Na 120 minuten echt bekervoetbal was de stand in De Goffert 2-2 en zelfs na negen genomen strasfschoppen was er nog geen beslissing. Die kwam er pas bij de tiende. Omdat NAC-er Sander van Gessel die hoog overschoot, won NEC de thriller.

De strafschop van Van Gessel was al de elfde van de avond. Het bekertreffen werd namelijk ook al opengebroken door een trap van elfmeter van NEC-er Bart van den Eede in de zestiende minuut. Het was de opmaat voor een spetterende avond. NAC drong aan, NEC verdedigde met alles wat het had. Genoeg was dat niet, want met nog twintig minuten te spelen, bewees Pierre van Hooijdonk zijn waarde voor de Bredanaars door de gelijkmaker aan te tekenen.

NAC bleef daarna de bovenliggende partij. Toch kon het pas in de verlenging weer eens scoren. In de 111e minuut was het David Mendes da Silva die NAC naar de volgende ronde toe leek te schieten. Het zoeken naar de winnende treffer had NAC echter zoveel kracht gekost, dat NEC toch nog weer langszij kon komen. Verdediger Olssen sleepte er alsnog een penaltyserie uit voor zijn ploeg, die NEC ook nog met 5-4 won.

FC Twente heeft zich verzekerd van een extra ronde bekervoetbal. De Tukkers wonnen na verlenging met 1-2 van RKC Waalwijk. Maar dit ging niet zonder slag of stoot.

Peter Niemeyer bracht Twente na precies een half uur met een rake kopstoot op voorsprong en leek lange tijd de matchwinner te worden. Maar vlak voor tijd zorgde Rick Hoogendorp met een geplaatst schot dat er een verlenging kwam. Daar leek Twente - na een sterke wedstrijd - toch de boot in te gaan nadat Blaise N'Kufo met een rode kaart van het veld werd gestuurd door arbiter Dick Jol. Maar in de tweede helft van de extra tijd zorgde invaller Guillermo Afonso met zijn allereerste doelpunt in de Twentse hoofdmacht alsnog voor de zege van de ploeg van Rini Coolen.