zaterdag, 5. februari 2005 - 10:51

NEC helpt CWZ aan parkeerplaatsen

Nijmegen

Een aantal medewerkers van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis parkeren vanaf 14 februari op het parkeerterrein van NEC. In totaal gaat het om 100 parkeerplaatsen. Hierdoor komen er 100 parkeerplaatsen vrij op het parkeerdek dicht bij het ziekenhuis voor patiënten en hun bezoekers. Op het totaal van 1000 plaatsen betekent dit een verruiming van tien procent.

'De patiënt staat bij ons voorop. De verruiming van het aantal parkeerplaatsen bij het ziekenhuis is vooral belangrijk voor de patiënten die naar de polikliniek komen. Maar ook bezoekers van opgenomen patiënten kunnen nu makkelijker parkeren. Na een aanpassing van het parkeerterrein bij het stadion kunnen daar nog meer auto's van CWZ-medewerkers geparkeerd worden. Deze aanpassing gebeurt nog dit jaar. Wij zijn blij dat er eindelijk een oplossing is gevonden voor het tekort aan parkeerplaatsen. Het is een sportief gebaar van onze medewerkers dat zij een stukje gaan wandelen naar hun werk. Ook zijn we het N.E.C.-bestuur erkentelijk voor hun medewerking in dit verband', aldus de nieuwe voorzitter raad van bestuur CWZ Jaap van den Heuvel.

Sinds het CWZ zich ruim 12,5 jaar geleden aan de Weg door Jonkerbos vestigde, maken steeds grotere aantallen mensen gebruik van het parkeerterrein. Dit komt bijvoorbeeld doordat er meer patiënten in het CWZ terecht kunnen. Tegenwoordig vinden bovendien veel behandelingen poliklinisch of in dagbehandeling plaats. Het CWZ zoekt dan ook al jaren naar een uitbreiding van de parkeermogelijkheden. Nu is er dus een voorlopige oplossing gevonden. Over een definitieve oplossing praat het CWZ verder met de beheerder van het parkeerterrein, de gemeente Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):