zondag, 6. november 2005 - 14:45

NEC profiteert van vormcrisis Ajax

Midweeks won Ajax geflatteerd van FC Thun. De 4-2 winst in de Champions League zou volgens Ajax-trainer Danny Blind de impuls opleveren, die zijn ploeg zo broodnodig had. In Nijmegen was daar vanmiddag echter bitter weinig van te merken. De Amsterdammers liepen zielloos en zonder een grijntje zelfvertouwen over het veld. NEC profiteerde optimaal. Het won met 1-0.

Op die zege was helemaal niets af te dingen, want In een oersaai duel maakte Ajax nog het minse aanspraak op de overwinning. Behoudens een kans van De Jong in de eerste minuut en Wisgerhof (hij kopte naast) viel er in de eerste helft niets te beleven.

Na de pauze was het al evenmin levendig. Slechts eenmaal stond het publiek op de banken. Dat was na een treffer van Romano Denneboom een minuut na de thee. Hij profiteerde van een bal die voor zijn voeten belandde na een combinatie tussen Tininho en Niedzelan. Denneboom bedacht zich niet en knalde fraai binnen. Pas in de slotfase kon Ajax een offensiefje ontketenen. Dat leidde nergens toe, omdat babos steeds in de weg stond. Door het aandringen gaf Ajax achterin ruimte weg. Barreto en Grot lieten echter de mogelijkheden die dat opleverde onbenut.

De vormcrisis van Ajax dreigt zorgwekkend te worden. Het kwam al voor de vierde keer op rij niet tot scoren in de competitie.
Categorie:
Tag(s):