donderdag, 14. juli 2005 - 7:12

NEC verliest nipt van FC Porto

NEC heeft de openingswedstrijd van het seizoen voor eigen publiek nipt met 0-1 verloren van FC Porto. De 7.250 toeschouwers zagen een wedstrijd, die pas na rust interessant werd.

In de eerste helft kon NEC nauwelijks kansen creëren, maar ook de Portugezen kwamen niet vaak voor het doel van Gábor Babos.

Tot de 41e minuut toen Paulo Assuncao op de rechterflank Helder Postiga wegstuurde die vanaf 7 meter koel raakschoot: 0-1.

In de rust wisselde trainer Co Adriaanse van Porto op twee spelers na het hele team. Bij NEC moest Rutger Worm noodgedwongen in de kleedkamer achterblijven. Al na vijf minuten botste hij ongelukkig in een luchtduel tegen zijn opponent Nuno Valente, waarna hij minutenlang werd behandeld. Zijn linkerschouder was weer even uit de kom geschoten. Omdat dit de zoveelste keer is, lijkt een operatie bij de 20-jarige aanvaller nu onvermijdelijk. Alexander Prent kwam na rust voor de ongelukkige Worm in het veld.

NEC speelde beter, al had het geluk dat Benni McCarthy in de 55e minuut na een combinatie met Tomislav Sokota overschoot.

Na afloop vertelde Adriaanse met een willekeurige selectie te hebben aangetreden. "Ik heb 32 spelers tot mijn beschikking. Er zijn er 2 geblesseerd, dus ik had keuze voldoende."

Trainer Lok van NEC was te spreken over het optreden van de nieuwelingen Guillano Grot en Babos. "We moeten doorgaan op de ingeslagen weg."

Het duel in Stadion De Goffert werd mede georganiseerd vanwege het 2000-jarig bestaan van de stad Nijmegen.