zaterdag, 19. november 2005 - 23:51

NEC wint drie punten in Zuiderpark

NEC Nijmegen is de uiteindelijke winnaar in een duel dat 82 minuten de stand had die het verdiende, 0-0. Maar door een prachtig schot van Jasar Takak, dat via de onderkant van de lat de kruising inzijde, gaan de drie punten naar NEC.

Het was een saaie wedstrijd in het Zuiderpark met maar weinig spectakel. In de eerste helft was het enige hoogtepunt een terugspeelbal van Jan-Paul Saeijs, die door ADO-keeper Dorus de Vries in de handen werd genomen, waarna NEC een vrije trap kreeg zes meter buiten het doel. Maar NEC Nijmegenaren konden er niets mee forceren.

De tweede helft was beter. Het waren vooral de Hagenaren die met aanvallen bezig waren, maar tot echte aanvallen konden ze niet komen.

Het doelpunt werd gevolgd door een opmerkelijke verandering in de formatie van Frans Adelaar aanbracht. Centraal-verdediger Jan-Paul Saeijs, de clubtopscoorder, werd in de spits gezet.

Toen kwamen de enige echte twee kansen van ADO deze wedstrijd. Roy Stroeve kon in het strafschopgebied tot schieten komen, een bal die gestopt werd door Gabor Babos en een schot van Joonas Kolkka dat van de doellijn gehaald moest worden.

Het is wederom een slecht resultaat voor de Haagse ploeg, dat in de degradatiezone van de Eredivisie staat. De Nijmegenaren staan er veel beter voor. Zij hebben precies het dubbele aantal punten van ADO, namelijk achttien.