zondag, 3. april 2005 - 17:15

NEC wint van Groningen in doelpuntrijk duel

NEC Nijmegen heeft voor eigen publiek in een aantrekkelijke wedstrijd gewonnen van FC Groningen. Uiteindelijk was de stand 4-3 in het voordeel voor de thuisploeg na negentig minuten spelen.

Barreto bracht NEC al na een kwartier op voorsprong. Via een mooie vrije trap, die in de kruising belandde, werd het 1-0. Bart van den Eede verdubbelde de score in de 24e minuut.

NEC ging wat rustiger aan spelen en dacht dat de wedstrijd gespeeld was. Maar Groningen ging beter spelen en kwam vlak voor rust nog op gelijke hoogte via Hugo in de 33e minuut en Seedorf in de 45e minuut.

Na de rust nam Groningen zelfs nog de voorsprong. De aanvoeder Sander van Gessel kopte zijn ploeg in de 61e minuut naar 3-2. Maar welgeteld tien minuten later maakte Van den Eede de gelijkmaker.

De laatste helft van de wedstrijd was spannend. Uiteindelijk maakte de thuisploeg de winnende treffer. Andrej Niedzielan scoorde de 4-3 voorsprong.

FC Groningen zette nog één keer aan en dat resulteerde nog in een bal tegen de lat van Sander van Gessel. Uiteindelijk bleef het 4-3 en daarmee pakt de ploeg uit Nijmegen drie belangrijke punten.

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):