dinsdag, 22. november 2005 - 0:12

Nederland adoreert Bauer, Zwolle is trots op Wolters

Zwolle

De opkomst van de Nederlandstalige piratenmuziek is ongekend. Volgend jaar gaat een bont gezelschap, waaronder Jan Smit, Jannes en Marianne Weber, een grote landelijke tournee maken. Onder aanvoering van TV Oost kijkcijferkanon Willy Oosterhuis. In Zwolle hebben ze sinds kort hun eigen lokale piraat: Harm Wolters

Zondag hield Harm Wolters zijn jaarlijkse fandag bij zalencomplex de Bierton in Zwolle. Een uitverkochte bak en dat is voor Harm geen uitzondering. De voormalige Zwolse brandweerman is razend populair. In navolging van Frans Bauer heeft ook Wolters een repertoire dat aanspreekt bij zowel de jeugd als de ouderen. Tijdens de fandag presenteerde de zanger tevens zijn nieuwe dvd.

Een ode aan mooie Zwolse plekjes die hij op indringende, soms ontroerende wijze weet te bezingen. De volle achterneef van de Drentse zanger Jannes genoot zichtbaar van de vele belangstelling. TV Oranje, de nieuwe zender die zich helemaal op het Nederlandstalige lied richt, volgde de zanger daarbij. Want ook Wolters is eind van deze maand een week lang te zien bij TV Oranje. Een mini-soap waarvoor de cameraploeg ook bij Wolters in de woonwagen opnames heeft gemaakt.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):