maandag, 1. augustus 2005 - 11:18

Nederland breedband-leider in Europa

eMarketer meldt dat uit onderzoek van het bedrijf Strategy Analytics blijkt dat Nederland op nummer 1 staat in Europa als men kijkt naar het percentage van de huishoudens die toegang heeft tot breedband internet eind dit jaar. Ook verwacht men dat het aanbieden van internet, waarmee men nog moet inbellen, langzaam aan zal worden gestopt de komende jaren.

Met een schatting van 56% leidt Nederland de lijst, gevolgd door Zwitserland (51%) en Denemarken (49%). Op de laatste plaats van de lijst staat Duitsland met slechts 24%.

Het feit dat Duitsland zo ver achter loopt ligt, volgens een senior analyst van eMarketer, aan het feit dat in Duitsland amper concurrentie is op de breedband markt. Doordat het televisie kabelnetwerk ongeschikt is voor kabel internet, en geen enkel bedrijf de investering op zich wil nemen, is er slechts één grote leider op de breedband markt en die levert alleen ADSL.

Verder meldt het onderzoek ook nog dat Europa de tweede plek in heeft genomen van Noord Amerika met het gemiddelde aantal huishoudens dat op breedband internet is aangesloten. De grote nummer 1 van de wereld zijn de Pacifics en Azië.

© BON
Categorie:
Tag(s):