woensdag, 22. juni 2005 - 22:28

Nederland door na ruime zege op Chili

Nederland heeft zich dankzij een 3-0 overwinning op Chili geplaatst voor de kwartfinales van NeXXt2005. Aanstaande zaterdag is Nigeria in Kerkrade de tegenstander van de ploeg van Foppe de Haan.
<BR>
<BR>De opening van de wedstrijd was fantastisch voor het jonge Oranje. Al na drie minuten profiteerde Ryan Babel van een snel genomen vrije trap en een mistackle van een Chileense verdediger. De Ajacied joeg de bal snoeihard achter de Chileense doelman Espinoza.

De voorsprong werkte echter niet bevrijdend voor Oranje, dat bevangen leek door de hitte en de spanning. Chili kon langzaam in het ritme komen en kroop in de richting van doelman Kenneth Vermeer. Tot echt grote kansen kwam het niet, op een vrije trap die rakelings naast zeilde na.

Doordat Oranje ook geen grote kansen creëerde, bleef de kans op een gelijkmaker in de lucht hangen. Het was Quincy Owusu Abeyie - weer benaderde hij niet de vorm uit z'n eerste wedstrijd - die de deur in het slot gooide. Doelman Espinoza blunderde door over zijn matige inzet heen te duiken: 2-0. Dat invaller Collins John uit een assist van Tim Vincken nog de derde Nederlandse treffer maakte, was mooi voor de statistieken.

In de andere achtste finalewedstrijd - tussen Spanje en Turkije - waren de Spanjaarden veruit de sterksten. Door twee doelpunten van Juanfran en eentje van Robuste plaatste Spanje zich voor de kwartfinale. Spanje stuit zaterdag in Enschede op Argentinië.
Categorie:
Tag(s):