zondag, 31. juli 2005 - 15:15

Nederland gaat voor de herkansing

De Nederlandse volleybalheren zijn er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd tegen Frankrijk te winnen. De laatste wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor het thuisland en Frankrijk plaatst zich samen met Tsjechie voor het WK. Oranje moet zich nu proberen te kwalificeren via een extra toernooi van 19 t/m 21 augustus in Bulgarije.

Voor Nederland was het sowieso een moeilijke opgave zaterdagavond. De ploeg van bondscoach Harry Brokking moest met 3-0 winnen van Frankrijk om plaatsing voor het WK af te dwingen. De wedstrijd begon goed en Nederland pakte een spannende eerste set. Uiteindelijk was de stand 30-28 in het voordeel van Nederland.

De opdracht voor de 2e set was om Frankrijk nog verder onder druk te zetten. Maar dit lukte niet en al snel keek Nederland tegen een achterstand van 9-4 aan. Nederland knokte zich nog goed terug en onder aanvoering van Marco Klok was het een felle strijd. Maar bij een achterstand van 24-21 was een foute service van Kay van Dijk fataal en Frankrijk was met deze setwinst zeker van het WK.

Eind augustus is nog een WK-ticket te verdienen in Bulgarije. Het zal een moeilijke opgave worden voor Oranje, omdat naast Nederland ook Bulgarije, Portugal, Oekraïne en Spanje meestrijden.
Categorie:
Tag(s):