zaterdag, 3. september 2005 - 19:24

Nederland goed van start

Roterdam

Vrijdag vond in het Neptunes Familie Stadion in Rotterdam de opening van het Wereldkampioenschap honkbal plaats. Na de openingsceremonie speelde Nederland haar eerste partij tegen China. Na een spannend duel in de eerste vier innings had Nederland echter weinig moeite met de Asiaten. In de achtste inning maakte Nederland een einde aan het duel en won met 3-13.

In de eerste inning ondervond pitcher Rob Cordemans moeilijkheden met de Chinese slagmannen waardoor China op 1-0 kon komen. Nadat besloten was op een andere manier te pitchen, herpakte de werper van het Nederlands team zich en liet slechts enkele honkslagen toe.

In de vierde inning nam Nederland een kleine voorsprong die het team de rest van de wedstrijd geleidelijk uit zou bouwen. In de zevende inning besliste het team de wedstrijd door met zeven honklopers veilig over de thuisplaat te komen.

Nadat China in de zevende inning tweemaal scoorde maakte Nederland het karwei in de tweede helft van de achtste inning af. Nederland scoorde één maal en waardoor de score op 3-13 kwam te staan. Wanneer na de zevende inning het verschil 10 punten is treedt de genade regel in werking en wordt de wedstrijd beëindigd.

Zaterdag speelt Nederland tegen Zweden. Zondag is de eerste echte krachtmeting tegen het sterke Zuid-Korea.

©BON / Foto Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):