dinsdag, 20. september 2005 - 0:08

Nederland in 'financiële rouw'

Uit een onderzoek van Netwerk blijkt dat meer dan 63 procent van de Nederlanders er het afgelopen jaar financieel op achteruit zijn gegaan. 35 % ziet hier geen verandering in komen en 43% verwacht een verdere verslechtering van de persoonlijke situatie.
<BR>Een derde kampt met een hoge schuld naast de hypotheek. Het actualiteitenprogramma presenteerde maandag deze resultaten die zij opmaakte uit een representatieve steekproef genaamd ’Begroting van het Volk’.

Het vertrouwen dat de Nederlander heeft in de samenleving en haar toekomst werd in een steekproef onder 1589 mensen in de leeftijd van 15 tot 60 jaar gemeten.

Meer dan de helft van de ondervraagden is somber over de toekomst. Grote oorzaak voor deze somberheid is de euro maar ook het kabinetsbeleid, dat volgens een meerderheid van 52 % bijdraagt aan de verslechterende economie.

Bij het onderzoek werd er ook gevraagd om op basis van de Rijksbegroting 2005 zelf een Rijksbegroting 2006 op te stellen.
Hierbij kwam ‘het Volk’ in totaal 5% hoger uit, dan de Rijksbegroting van het kabinet-Balkenende voor dit jaar.
De budgetten van Onderwijs en Buitenlandse Zaken worden gekort met respectievelijk een achtste en een derde, terwijl VWS er 40% bij krijgt en het budget van Economische Zaken verdrievoudigd moet worden.

© BON / FBF.NL
Categorie:
Tag(s):