woensdag, 6. juli 2005 - 9:00

Nederland massaal met de handen in het haar

Rotterdam

De Nederlander modelleert zijn haar het liefst met behulp van zijn eigen handen (83 procent). Ondanks deze simpele stylingtechniek neemt het in model brengen van het haar 's morgens veel tijd in beslag. Vrouwen spannen daarin de kroon. Zo'n 15 procent van de vrouwen zegt elke ochtend 15 minuten (of langer!) met hun haar bezig te zijn. Mannen maken zich er veel gemakkelijker vanaf. Slechts 4 procent modelleert langer dan 15 minuten.

De inspanningen lijken gegrond. Nederlanders vinden het namelijk heel belangrijk dat hun haar goed zit. Ruim 80 procent hecht (zeer) veel waarde aan een mooie coupe. Dat geldt niet alleen voor vrouwen, ook mannen blijken behoorlijk ijdel. Zo grijpt 64 procent van mannelijk Nederland geregeld naar de gel en wordt haarlak regelmatig ter handen genomen. Dat blijkt uit een onderzoek van Andrélon.

Half Nederland ontevreden over haar
Ondanks alle inspanningen is Nederland niet heel tevreden over haar modelleerkunsten. Zo vindt 44 procent van de Nederlanders het jammer dat het hen niet lukt het haar in hetzelfde model te krijgen zoals de kapper dit doet. Vooral de vrouwen zijn het hier stellig mee eens. Maar liefst 70 procent van de vrouwen geeft aan meer bad hair days te kennen dan good hairdays. Mannen daarentegen lopen er juist liever niet bij alsof ze zo van de kappersstoel komen. Zij zoeken meer de nonchalante look.

Föhn en rollers uit de gratie
Ook de hulpmiddelen maken het niet makkelijk. Vrouwen zien bijvoorbeeld de föhn als vijand in de strijd om een goede coupe haar. Bij de vrouwen die hier dagelijks mee in de weer zijn, ervaart één op de vier de föhn als lastig apparaat.

Goede coupe bepaalt vakantievreugde
'Als je haar maar goed zit' geldt ook tijdens de vakantie. 59 procent van de Nederlanders is van mening dat het haar tijdens de vakantie of een dagje uit goed moet zitten. Sommige Nederlandse vrouwen schuwen dan ook het water tijdens de vakantie. Ze proberen kosten wat het kost te vermijden dat hun haar nat wordt door zwemmen of een regenbui, omdat hun haar er daarna niet meer uitziet.
Categorie:
Tag(s):