dinsdag, 3. mei 2005 - 17:30

Nederland minder in trek als vakantieland

Amstelveen

Zo’n 75% van de Nederlanders wil de komende zomer een vakantie van een week of langer maken; dat is ongeveer evenveel als vorig jaar. Zo’n 3 miljoen Nederlanders blijven in eigen land en 7,8 miljoen kiezen voor het buitenland. Zo’n 600.000 Nederlanders twijfelen nog tussen eigen land en het buitenland. Dit blijkt uit de april-meting van het ContinuVakantieOnderzoek, een grootschalig onderzoek naar het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking.

MEER PLANNEN VOOR EEN BUITENLANDSE VAKANTIE

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal Nederlanders dat van plan is om de zomervakantie in het buitenland door te brengen gestegen met 2% naar 7,8 miljoen personen. Frankrijk is zoals gebruikelijk het meest populair met 1,6 miljoen plannen, gevolgd door Spanje en Duitsland met ruim 800.000 resp. 600.000 plannen. Sterkste groeier is echter net als voorgaande jaren Turkije: het aantal Nederlanders dat komende zomer naar Turkije wil is ten opzichte van 2004 gestegen met 150.000 naar in totaal 600.000 personen. Turkije neemt daarbij de vierde plaats over van Italië, waarvoor het aantal plannen lager licht dan vorig jaar.

NEDERLAND MINDER IN TREK
Het aantal Nederlanders dat de zomervakantie in eigen land wil doorbrengen is met 9% gedaald t.o.v. vorig jaar. Belangrijkste verklaring voor de dalende belangstelling voor eigen land lijkt de natte zomer van 2004 en de lage prijzen voor buitenlandse vliegvakanties. Evenals vorig jaar bestaan in eigen land de meeste plannen voor Gelderland en Zeeland.
Categorie:
Tag(s):