woensdag, 23. maart 2005 - 8:19

Nederland start zonder Ajacieden

De kans is groot dat het Nederlands elftal zaterdag in het WK-kwalificatieduel tegen Roemenie start zonder één Ajacied in de basis. Ajax is samen met AZ hofleverancier, maar waarschijnlijk kiest bondscoach Marco van Basten voor een basisopstelling zonder spelers van de Amsterdamse club.
<BR>
<BR>Woensdag werd voor het eerst met de selectie getraind in Katwijk. PSV’ers Mark van Bommel en Philip Cocu bleven achter in het hotel met lichte blessures. Daarom mocht Rafael van der Vaart meedoen met het basisteam.

Maar naar alle waarschijnlijkheid speelt Mark van Bommel gewoon mee. De middenvelder van PSV verkeerd in topvorm en kan een bepalende speler zijn zaterdag. "Hij maakt natuurlijk een heel grote kans om te spelen", zei Van Basten gisteren na de training. Ook Cocu start waarschijnlijk gewoon in de basis.

Door deze keuzes vallen de middenvelders van Ajax buiten de boot. Verdedigend lijkt Van Basten te kiezen voor de AZ-er Denny Landzaat boven Johnny Heitinga. "Wij hebben een idee hoe wij willen spelen", legde Van Basten uit. "Die speelstijl kan ook zomaar zonder Ajacieden."

Bondscoach Van Basten kan ook weer gebruik maken van de diensten van Arjan Robben. De aanvaller van Chelsea heeft pas één keer kunnen optreden onder Van Basten en heeft al ongeveer een kwartier speeltijd gekregen bij Chelsea na zijn blessure.

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):