zaterdag, 10. september 2005 - 10:24

Nederland te sterk voor Canada

Haarlem

Het Nederlands honkbalteam speelde vrijdagavond zijn zesde poulewedstrijd tegen Canada. Nederland wist zich woensdag al verzekerd van de kwartfinale voor het Wereldkampioenschap na een zege op Zuid-Afrika en is daarmee nog ongeslagen. In een bomvol Pim Mulier Stadion kwam Nederland al in de eerste inning op een 0-2 achterstand na een in-park-homerun van Sebastien Boucher.

Na de eerste inning herpakte werper Diegomar Markwell zich sterk. Het Nederlands team bleef rustig en wachtte zijn kansen af. Die kwamen in de eerste helft van de vijfde inning waar Nederland de achterstand met een punt verkleinde. In de zesde inning kwam Nederland lang zij en nam zelfs een voorsprong die het team niet meer uit handen zou geven.

In de achtste inning kwam Canada nog tot scoren, maar kon de 7-3 achterstand niet meer goed maken. Een zelfverzekerde verdediging en sterke slaglijst zorgde voor de eerste overwinning van de drie zware poulewedstrijden.

Ondanks dat Nederland verzekerd is van de kwartfinale, moet het team zaterdag en zondag aan de bak tijdens de zwaarste poulewedstrijden. Zaterdag speelt Nederland tegen Panama en zondag tegen de 24-voudig Wereldkampioen Cuba.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij
Categorie:
Tag(s):