vrijdag, 10. juni 2005 - 21:51

Nederland wint spannend duel tegen Japan

Het Nederlands elftal heeft haar wedstrijd tegen Japan gewonnen met 2-1. Voor Oranje waren Afellay en Babel trefzeker. Hirayama deed iets terug voor de Japanners.
<BR>
<BR>Nederland begon frivool aan de wedstrijd tegen de Japanners. Binnen twintig minuten stond Oranje al met 2-0 voor.

Vooral het spel van Quincy Owusu Abeyie deed de liefhebber likkebaarden. Met weergaloze acties liep hij de Japanse tegenstanders voorbij, alsof ze er niet stonden.

De eerste helft was duidelijk voor Oranje, maar na de thee kregen de manschappen van bondscoach Foppe de Haan het toch nog moeilijk tegen de onvermoeibare Japanners.

De tactiek van de Japanse bondscoach pakte goed uit. Hij haalde het initiatief bij Oranje weg door Hedwiges Maduro te laten schaduwen door één van zijn spelers. De jonge Ajacied kon zodoende het spel niet meer verdelen en werd Ron Vlaar gedwongen tot de rol van spelverdeler.

Tegen de onverzettelijke Japanners werd het in de slotfase toch nog even moeilijk. Cullen kreeg een dot van een kans op de gelijkmaker, maar hij miste voor open doel. Doelman Vermeer keerde een aantal keer prima en liet daarmee zijn kwaliteiten als doelman zien. Desalniettemin was de zege voor Oranje verdiend. Over de gehele wedstrijd genomen had Nederland het beste van het spel met Quincy Owusu Abeyie als absolute uitblinker.