vrijdag, 29. juli 2005 - 22:22

Nederland wint van Finland

Het nationaal herenvolleybalteam heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Tsjechië. Het team van bondscoach Harry Brokking stond geen set af tegen Finland en maakt nog een goede kans om zich te plaatsen voor het WK 2006.

Tegen Finland liet het team zien dat het wel degelijk kanshebber is op het WK en met een basisplaats van spelverdeler Dirk-Jan van Gendt ging het team feller spelen. Van Gendt nam samen met aanvoerder Klok de jongeren op sleeptouw en dat resulteerde in 3-0 (25-18, 27-25 en 25-22).

Vooral het servicegeweld en het goede aanvalsspel overrompelde de Finnen in de eerste set. In de tweede set zakte het niveau weer van Oranje, maar bij een 21-24 achterstand werkte de ploeg netjes drie setpoints weg. Vooral de invaller Freriks en aanvaller Horstink hadden een groot aandeel aan de setwinst. In de derde set waren de Finnen verslagen en Oranje won relatief eenvoudig.

Door deze winst moet Oranje alleen nog van thuisland Frankrijk winnen om als tweede te eindigen en zich direct te plaatsen voor het WK. Mocht het team derde worden, dan volgt in augustus nog een herkansing in Bulgarije. Zaterdagavond is de slotwedstrijd tegen Frankrijk.
Categorie:
Tag(s):