woensdag, 2. maart 2005 - 18:09

Nederlanders staan model voor straatvoetbalgame

Op 10 maart wordt een nieuw spel van Eletronic Arts uitgebracht. Het gaat hier om een straatvoetbalspel en Nederland heeft een groot aandeel gehad in de maak van het spel. 75% Van de moves in het spel zijn door zes Nederlanders uitgevoerd en via motion capture (het in 3D verwerken van levensechte menselijke bewegingen) ingescand.

De zes Nederlanders verbleven één week bij EA in Canada en lieten daar hun ‘moves’ zien. De moves zijn in de computer ingescand en komen terug in het spel. Twee van de zes Nederlandse straatvoetballers zijn bekend van de Panna Knock Out en van verschillende commercials. Edward van Gils en Lorenzo ‘Lenny’ Neteb komen zelfs in het spel terug. Ze zijn vrij te spelen als ‘local team’ op het Edgar Davids Plein in Amsterdam.

In ‘Fifa Street’ draait alles om straatvoetbal. Er gelden geen regels zoals op het veld en de muur om het veld heen kan ook gebruikt worden. Naast het scoren van doelpunten is het van belang om de mooiste moves uit je schoen te toveren. Door wedstrijden te winnen en door goede moves te maken dwing je respect af bij je medespelers.
Categorie:
Tag(s):