zaterdag, 4. juni 2005 - 10:55

Nederlandse link in PSG-zaak Ronaldinho

Ronaldinho moet binnenkort met zijn broer (en tevens zaakwaarnemer) antwoord geven op de vraag of hij 11,6 miljoen dollars op een geheime bankrekening heeft laten storten, toen hij in 2001 overstapte naar Paris Saint Germain.

Het Franse financiële onderzoeksteam zou deze ontdekking hebben gedaan, aldus de krant Le Figaro. Het zou gaan om een verborgen bedrag om de Franse belastingdienst op een dwaalspoor te zetten. Daarvoor werd een fictief bedrijf in Luxemburg bedacht door de voorzitter van PSG (Laurent Perpere) en de allerhoogste baas van Canal Plus (Pierre Lescure).

Het bedrag werd volledig betaald door een Nederlandse dochtermaatschappij genaamd Sport Plus TV. De toenmalige president van dat bedrijf - Jerome Valcke - regisseerde het plan. Niet veel later speelde hij voor klokkenluider bij de anti-corruptie jury.

Het uiteindelijke bedrag van 11,6 miljoen dollar werd in twee termijnen betaald door Sport BV, een Nederlandse dochtermaatschappij van Channel Bonus. In eerste instantie ontving Ronaldinho 2,6 miljoen dollar, niet veel later gevolgd door de overige 9 miljoen dollars.
Categorie:
Tag(s):