dinsdag, 8. maart 2005 - 14:57

Negenjarig meisje terecht dankzij SMS-Alert

Tilburg

Maandagmiddag is dankzij een melding via SMS-Alert omstreeks 14.00 uur aan de Bredaseweg een 9-jarig meisje uit Tilburg teruggevonden, die na afloop van een schoolzwemles in het zwembad aan de Reeshof zich aan de aandacht van het onderwijzend personeel wist te onttrekken en aan de wandel was gegaan.
<BR>
<BR>De politiemeldkamer kreeg omstreeks 13.00 uur een melding dat er na de zwemles in het zwembad aan de Reeshof een negenjarige leerlinge (groep 5) was verdwenen. Er was inmiddels een zoekactie in het gebouw en daarbuiten gestart. Door de politie is SMS-Alert geactiveerd. Hiermee werd aan de bewoners van de wijk Reeshof in de directe omgeving van het zwembad een sms bericht gestuurd. Het bericht bevatte de volgende tekst: &#039;vermist meisje 9j, naam Kyoma, 1.50m, fors post.donker getint zwrt krullend lang haar, br.schoenen,camel broek zwrt jas. Vanaf zwembad reeshof 1200-1215 uur&#039;

Enkele minuten na dit verzonden SMS bericht meldde een deelnemer dat hij een kind dat voldeed aan het signalement, had zien lopen vanaf Station Reeshof in de richting van de wijk Witbrant. Kort daarna belde er weer een deelnemer. Hij had het kind zojuist gezien op het fietspad van de Bredaseweg nabij Amarant. Agenten troffen het kind daar ook aan. De moeder van het meisje was inmiddels bij een andere politieauto ingestapt en kon snel met haar dochtertje worden herenigd. Ruim 1½ jaar na de start van het project zijn er ruim 4500 deelnemers aan het SMS-Alert in de wijk Reeshof, zo meldt de politiewoordvoerder van Tilburg Carel Bouwmam. Dit was de derde keer dat SMS-Alert succesvol werkte.

SMS-Alert is een pilot-project van de politie Midden- en West-Brabant. Door een SMS bericht met postcode en huisnummer te sturen naar 4040 kunnen inwoners van de wijk Reeshof zich aanmelden. Zij ontvangen dan SMS-berichten als er een kind in de wijk vermist is of een inbreker gesignaleerd wordt. Ook stuurt de politie preventieberichten via dit medium. Met het middel wil de politie de burger meer betrekken bij het politiewerk, waarbij de deelnemers de extra ogen en oren zijn. Een SMS-bericht wordt altijd gekoppeld aan zichtbare politie- inzet in de wijk.

Het project is inmiddels geëvalueerd en de Tilburgse politie zal op korte termijn met de resultaten daarvan naar buiten komen. In elk geval is het project verlengd totdat door de korpsleiding een definitieve beslissing over de eventuele voortzetting en/of uitbreiding is genomen.

Voor het aanmelden en meer info over SMS-Alert kijk u op de website van de politie Midden- en West-Brabant via politiemwb.nl

© BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):