donderdag, 21. juli 2005 - 22:05

Nepwapen en hennepplantage

Purmerend

De politie heeft een 32-jarige man uit Purmerend en een 29-jarige plaatsgenote aangehouden die worden verdacht van het hebben van een hennepplantage en wapens. De politie was getipt dat in de woning een vuurwapen en een handgranaat aanwezig zouden zijn. De man werd nabij de woning aangehouden, hij moest nog 83 dagen hechtenis uitzitten vanwege een eerdere veroordeling. Bij onderzoek in de woning wilde de vrouw de agenten aanvankelijk niet binnenlaten.

Na kalmering, waarbij enige dwang werd uitgeoefend, trof de politie een namaakpistool en een namaakhandgranaat aan. Bij verder onderzoek troffen de agenten een kwekerij op zolder aan met 234 hennepplanten.

Het energiebedrijf onderzocht vervolgens de stroomtoevoer en kwam tot de ontdekking dat de elektriciteit voor de meter was afgetapt. De stroom werd per direct afgesloten, de wapens en de plantage ontruimd en in beslag genomen ter vernietiging. De bewoonster werd aangehouden en ingesloten. Zij is na verhoor heengezonden. Speelgoedwapens die op echte wapens lijken zijn in Nederland verboden. Op sommige vakantiebestemmingen worden de namaakwapens vrij verkocht. Het wordt door de politie dringend afgeraden de voorwerpen mee naar Nederland te nemen. © BON
Provincie:
Tag(s):