zondag, 18. september 2005 - 13:37

Net geen medaille voor Oranje

Haarlem

Het Nederlands honkbalteam verloor vrijdagavond in de halve finale van Zuid-Korea en trad zaterdagmiddag daarom in de troostfinale om de derde en vierde plaats aan tegen Panama. Oranje won al eerder van het Midden Amerikaanse land tijdens een indrukwekkende reeks wedstrijden in Poule A. Zaterdag kwam Nederland echter een tandje te kort en verloor met 7-6. Niet te min behaalde Oranje het beste resultaat op een Wereldkampioenschap. Cuba behaalde zaterdagavond in Rotterdam zijn 25e Wereldtitel, Zuid-Korea behaalde zilver, Panama brons en Nederland net buiten het podium op een vierde plaats.

Nederland begon de wedstrijd goed met een homerun van Sharnol Adriana in tweede inning. Ondanks dat Panama direct de gelijkmaker weet te maken, staat Nederland na vier inningen toch op een 1-4 voorsprong en lijkt de wedstrijd volledig onder controle te hebben. Een inning later slaat Panama verwoestend toe en komt maarliefst zes maal over de thuisplaat. Nederland weet even geen antwoord te vinden op het slagwerk van de Midden Amerikanen.

Toch maakt Nederland de wedstrijd nog spannend, maar kan in de laatste inning net niet dat gelijkmakende puntje maken waardoor Panama er met het brons vandoor gaat. De teleurstelling is op de gezichten in de duckout van Nederland af te lezen en hier en daar wordt zelfs een traantje weg gepinkt.

Ondanks het verlies heeft Nederland toch een historisch resultaat behaald. Nooit eerder wist Oranje zo hoog op een WK te eindigen. Torenhoge favoriet Cuba weet ook in Rotterdam zijn titel te verdedigen en mag zich voor de 25e maal beste van de wereld noemen. Korea haalt het zilver, Panama het brons.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij
Categorie:
Tag(s):