maandag, 25. april 2005 - 15:32

Netwerk Vrouwenhandel opgerold

Amsterdam

Rechercheurs van de Vreemdelingendienst van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland hebben in opdracht van de officier van justitie van het parket Amsterdam 18 mannen aangehouden die worden verdacht van mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie. De verdachten zijn in bewaring gesteld.
<BR>Naast deze hoofdverdachten werden 29 vreemdelingen staandegehouden, waaronder zes minderjarigen.

Zij werden in vreemdelingenbewaring gesteld. Verder werd een hennepplantage ontmanteld en werden diverse valse paspoorten aangetroffen. De vrouwelijke slachtoffers, in de leeftijd tussen de 15 en 25 jaar, waren vrijwel allemaal afkomstig uit de Oost-Europese landen.

De hoofdverdachte, een 38 jarige Amsterdammer, had een netwerk in de Oostbloklanden. Sommige vrouwen werden met de bekende loverboy tactiek naar Nederland gelokt. Andere vrouwen kwamen, gedwongen door de slechte economische situatie waarin zij zich bevonden, vrijwillig naar Nederland.

De man verdiende met zijn praktijken grote sommen geld. Zijn 36 jarige vrouw werd als medeverdachte gearresteerd. Zij hielp haar man met de werving van jonge vrouwen vanuit Rusland en bracht het geld naar Rusland. Diverse slachtoffers hebben aangifte gedaan. De overige verdachten werden veelal als chauffeur ingezet. Zij brachten de vrouwen naar klanten.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte een grote klantenkring had opgebouwd. Vele honderden mannen maakten gebruik van de diensten van de vrouwen.

Provincie:
Tag(s):