dinsdag, 1. februari 2005 - 7:39

Niet meer in de file door BONRoute

Lelystad

Op jaarbasis 14 miljoen minder autokilometers in Noord-Holland en Flevoland. Dat willen beide provincies eind dit jaar al bereiken als het twaalfde nieuwe of uitgebreide P+R-terrein wordt opgeleverd. In januari, bij de opening van het P+R-terrein Haarlem-Spaarnwoude (100 plaatsen) is tevens de website geopend waar bezoekers kunnen zien of het gebruik van de P+R locatie met aansluitend openbaar vervoer een beter alternatief is voor hun woon-werkverkeer.

In totaal zo’n 1900 parkeerplaatsen omvat het P+R-project van BONRoute, het Bereikbaarheidsoffensief Noordelijke Randstad, waar onder meer de provincies Noord-Holland en Flevoland in zijn vertegenwoordigd.

Om dit P+R-offensief kracht bij te zetten zijn ook de gemeenten Beverwijk (120 P+R-plaatsen), Castricum (265), Heerhugowaard (208) en Heiloo(180) bij de campagne betrokken, evenals NS, Connexxion, REISinformatiegroep en de ANWB. Het bureau Verkeer.advies verzorgt de coördinatie.

Na de officiële opening van P+R Haarlem Spaarnwoude, volgt dezelfde maand nog de opening van de locatie Almere ’t Oor langs de A6. In april openen onder meer de NS-stations Almere Buiten, Heerhugowaard, Krommenie-Assendelft en Koog-Zaandijk. Het Zuidtangent-station Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp staat gepland voor mei/juni en hekkensluiters zijn Castricum, Beverwijk en Nieuw Vennep.

De terreinen zijn vooral bedoeld om autoforenzen die dagelijks naar Amsterdam of directe omgeving reizen een alternatief te bieden voor de file. De P+R-terreinen hebben met elkaar gemeen dat ze alle een goede mogelijkheid bieden over te stappen op openbaar vervoer richting de Noordelijke Randstad. Parkeren op de terreinen is in de meeste gevallen gratis of in elk geval zeer voordelig. De locaties zijn verlicht en in de regel is er camerabewaking. De terreinen worden grotendeels gefinancierd uit het fonds BONRoute.

Kijk hier voor de nieuwe locaties in Noord-Holland en Flevoland.

©BON/Sjaak Bron/Verkeerskunde
Categorie:
Tag(s):