zaterdag, 16. april 2005 - 9:43

Nieuw ADO-stadion een stuk duurder

Den Haag

Vertragingen in de bouw van het nieuwe ADO-stadion schroeven de kosten voor de gemeente Den Haag behoorlijk op. Rechtszaken tegen de bouw, milieuonderzoeken en vergunningen die niet worden afgegeven zorgen dat de kosten zo’n 5 miljoen euro hoger uitvallen dan was gepland. Daarnaast wil de gemeente de club 2 miljoen euro verstrekken om racisme en zinloos geweld tegen te gaan.

De bouw van het stadion is nog steeds onduidelijk. Eind januari verklaarde de Raad van Staten de milieuvergunning die de gemeente Den Haag had afgegeven ongeldig. De gemeente had in de vergunning voor voetbalwedstrijden hogere grenswaarden voor het geluid gesteld dan de gangbare norm voor activiteiten.

Gevolg van de uitspraak was dat de Stichting Stadion Ontwikkeling een nieuwe milieuaanvraag bij de gemeente moest doen. De Raad van State moet nog een uitspraak doen over de beslissing van de gemeente over de vergunningen.

Het nieuwe stadion dat op het bedrijventerrein Forepark worden verwezenlijkt, direct ten oosten van het Prins Clausplein aan de autosnelwegen A12 en A4, zal pas eind volgend jaar worden opgeleverd. Dat is anderhalf jaar later dan gepland

©BON / Gemeente Den Haag
Provincie:
Tag(s):