woensdag, 19. januari 2005 - 18:09

Nieuw centrum voor voertuigbeheersing in Moordrecht

Moordrecht

Niets verraderlijker dan het weer. Plotselinge gladheid door sneeuwval op de wegen. Uw auto raakt plotseling in een slip. Wat moet u dan doen en vooral hoe gaat u reageren? Dergelijke noodsituaties kunt u uitgebreid oefenen tijdens de antislipcursus bij Traffic Control. Om aan de vraag te kunnen voldoen is er door Traffic Control onlangs een nieuw centrum geopend voor voertuigbeheersing te Moordrecht (omgeving Gouda). Het Traffic Safety Center, een initiatief van Traffic Control, stelt zich tot doel de rijvaardigheid te vergroten en de voertuigbeheersing te verbeteren. De organisatie wil de verkeersveiligheid op een actieve en informatieve wijze onder de aandacht brengen.

Rijopleiding in Stappen
Het CBR introduceerde onlangs de Rijopleiding In Stappen (RIS). Met deze rijopleiding wil de minister van Verkeer en Waterstaat de veiligheid op de weg verbeteren. In één van deze stappen (Module 4) bevindt zich het Rijden Onder Specifieke Omstandigheden (ROSO). Tijdens de ROS-trainingen worden de cursisten in staat gesteld een korte ervaring met een slipcursus op te doen. Cursisten worden daarbij in diverse noodsituaties gebracht. Door deze ROSO- trainingen is een toenemende vraag naar verkeersveiligheidstrainingen ontstaan. In de omgeving Rotterdam en Gouda was hier niet direct een nabij gelegen locatie voor beschikbaar.
Traffic Control heeft hiervoor een nieuw Training Centrum geopend. Met deze nieuwe locatie biedt Traffic Control zowel individuele cursisten als ook groepen, rijvaardigheidstrainingen aan van introductieles tot dagcursus.

Verkeersveiligheidsdagen
Traffic Control organiseert verder diverse keren per jaar de Experience Days. Tijdens deze dagen staan tal van activiteiten op het gebied van rijvaardigheid en diverse spectaculaire activiteiten op het programma. Zo zijn er diverse exclusieve sportauto’s te beteugelen waaronder merken als Ferrari, Donkervoort, Porsche en Lamborghini en is een helikopter aanwezig. De Experience Days zijn reeds 8 keer succesvol is georganiseerd in Moordrecht, Eindhoven, Almere, Weert en Emmen.

Naast de Experience Days heeft Traffic Control een nieuw evenement gericht op verkeersveiligheid gelanceerd: de Safety Days. De Safety Days is hét landelijke verkeersveiligheidsevenement waarbij alle activiteiten in het teken staan van rijvaardigheid, voertuigbeheersing en verkeersveiligheid. Zo kan men bijvoorbeeld in een ongevalsimulator plaatsnemen welke ondersteboven draait en waaruit de deelnemer zich dient te bevrijden. Tevens kan men een airbagtraining volgen, een BOB rijsimulator uitproberen, een presentatie van ‘Blij dat ik rij!?’ examinator Sjaak de Coninck volgen en aan tal van andere rijvaardigheidsactiviteiten meedoen.

Bewustwording leidt tot veiliger verkeersgedrag
Tijdens de diverse cursussen op het Traffic Safety Center en in het bijzonder tijdens de genoemde Experience- en Safety Days beoogt de organisatie de bezoekers op een actieve en informatieve wijze bewust te maken van verkeersveiligheid en rijgedrag. De Rijksuniversiteit Groningen concludeerde onlangs tijdens een studie dat bewustwording tot daadwerkelijk veiliger verkeersgedrag leidt. Actief bezig zijn op dit verkeersveiligheidsevenement en tijdens de diverse cursussen zal de bewustwording vergroten - zo hoopt de organisatie veiliger verkeersgedrag te stimuleren.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.slipcursus.nl

©BON / Bron: Traffic Control B.V.
Categorie:
Tag(s):