dinsdag, 8. maart 2005 - 13:26

Nieuw hulpmiddel bij rijlessen

Lelystad

Sjaak de Coninck, verkeersgedragstherapeut en bekend van het Tv-programma ‘Blij Dat ik Rij!?’ en dinsdag groot in het landelijke nieuws, komt met een nieuw hulpmiddel op de markt om rijbewijsleerlingen inzicht te geven in hun rijgedrag. De zogenaamde STOPTRONIC® is een elektronisch apparaat wat de opleider en bestuurder de mogelijkheid geeft direct de gevolgen van handelingen te evalueren. Sjaak is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met verkeersangst en gebruikt het apparaat tijdens zijn verkeersbegeleidingen. Het hulpmiddel sluit naadloos aan op de doelstellingen van de ‘Rijopleiding In Stappen’, maar ook opleidingsinstituten voor ‘Het Nieuwe Rijden’ hebben er baat bij.

Drie verkeersscholen en een verkeersoefencentrum hebben het apparaat in de beginfase uitgebreid getest. Het CBR heeft de STOPTRONIC in de praktijk laten uitproberen door de afdeling Verkeersinnovatie. Met het commentaar en de suggesties van bovengenoemde partijen is de definitieve versie van de STOPTRONIC tot stand gekomen. Inmiddels heeft het apparaat zich bij tientallen rijscholen en een antislipschool bewezen.

De STOPTRONIC is ontwikkeld met als doel de bestuurder inzicht te geven in de dynamiek van versnellen, remvertraging, rem- en stopafstanden. Hierdoor wordt het verkeersgedrag positief beïnvloed; de bestuurder blijkt door het gebruik van de STOPTRONIC beter op de verkeerssituatie te anticiperen en verder ‘vooruit te kijken’. Bovendien is niet alleen de verkeerveiligheid gebaat bij het gebruik. De STOPTRONIC blijkt ook kostenbesparend. Door onnodig versnellen en vertragen gaat het brandstofverbruik fors omhoog; dat wordt door toepassing van dit nieuwe hulpmiddel teruggebracht.

Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op de website van De Coninck Traffic Management B.V. www.stoptronic.com
Categorie:
Tag(s):