maandag, 3. januari 2005 - 15:43

Nieuw kinkhoest-vaccin

Zeist

Het combinatievaccin Infanrix(r) IPV/Hib is vanaf 1 januari 2005 onderdeel van het Rijks Vaccinatie Programma [RVP] voor babies. Minister Hoogervorst van VWS heeft dit eerder besloten. Het combinatievaccin bevat het qua werkzaamheid verbeterde kinkhoestvaccin waaraan in Nederland

Het combinatievaccin bevat het qua werkzaamheid verbeterde kinkhoestvaccin waaraan in Nederland al enige tijd behoefte bestaat.
De keuze voor Infanrix is het resultaat van de aanbestedingsprocedure die in 2004 is gestart door het Nederlands Vaccin Instituut (NVI), in opdracht van de minister. Het betekent in praktijk dat vanaf 1 januari 2005 de DKTP-prikken voor zuigelingen worden uitgevoerd met een kinkhoestcomponent waarmee elders in Europa al bijna 10 jaar ervaring is opgedaan en waarmee miljoenen kinderen zijn gevaccineerd.
GlaxoSmithKline, de producent van Infanrix(r) IPV/Hib, heeft verheugd gereageerd op deze positieve ontwikkeling voor babies, hun ouders en het RVP.
Erik van Snippenberg, Algemeen Directeur, zegt: ’De goede samenwerking tussen GlaxoSmithKline en het NVI heeft tot een snel resultaat geleid. Meer dan 200.000 kinderen zullen in 2005 de aanbevolen prikken ontvangen. Ouders kunnen nu heel spoedig en zonder uitzondering - dankzij de opname in het RVP - voor de vaccinatie van hun baby kosteloos beschikken over een beter werkzaam vaccin met een gunstiger bijwerkingenprofiel dan het voorheen gebruikte vaccin. Ik weet uit eigen ervaring dat ouders hun kind zoveel mogelijk willen beschermen en daarom kwalitatief het beste willen voor hun kind. Dat geldt in het bijzonder voor vaccins en geneesmiddelen’. (c) BON foto fbf.nl Frank van den Berg

Provincie:
Tag(s):