vrijdag, 2. december 2005 - 1:04

Nieuw Rechts gaat folderen tegen komst Samir A.

Leeuwarden

De politieke partij Nieuw Rechts gaat komende week op verschillende locaties in Leeuwarden actie voeren tegen de mogelijke komst van de terreurverdachte Samir A. naar de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Nieuw Rechts zegt dat zij enkele enthousiaste leden van de afdeling Friesland heeft gemobiliseerd voor een folderactie, die onder andere bij de NHL zelf plaats zal gaan vinden.

Samir A. volgde in Leiden een opleiding Chemie, maar in Leiden is hij niet meer welkom. Bestuursvoorzitter van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Frans Kuipers, meldde daarop dat Samir de opleiding in Leeuwarden af mag komen ronden. Nieuw Rechts is van mening dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen op school; met de komst van Samir A. naar de NHL zou dit volgens hen voor vele studenten onmogelijk gemaakt worden.

Daarnaast vindt Nieuw Rechts het onverantwoordelijk dat de terreurverdachte zijn kennis in de Chemie verder uit kan breiden. Van het feit dat Samir A. zijn studie in Leeuwarden zou willen volgen is nog geen sprake.
Provincie:
Tag(s):