woensdag, 9. februari 2005 - 15:06

Nieuwe bewoners in Aqua Zoo

Leeuwarden

De twee nieuwste bewoners van Aqua Zoo Friesland, Lars en Sartana, namen woensdag 9 februari hun eerste duik in het nieuwe verblijf dat geheel is aangepast aan hun wensen. Zo is er een ruim bassin en zijn er enkele strandjes waar ze lekker kunnen luieren.

De twee zeehonden verhuisden rond 11.00 uur vanuit hun quarantaineruimte naar het zeehondenbiotoop. Beide zeehonden hebben al een week kunnen wennen aan hun nieuwe verzorgers. De tweeëneenhalf jaar oude Lars is vorige week vanuit Bern (Zwitserland) naar Aqua Zoo Friesland verhuisd en de bijna één jaar oude Sartana arriveerde een paar dagen later vanuit Ouwehands’ Dierenpark Rhenen.

Beide zeehonden hebben een week achter de schermen in de quarantaineruimte doorgebracht om er zeker van te zijn dat ze geen ziektes onder de leden hebben. Gelukkig is het koppel gezond bevonden en zijn ze er helemaal klaar voor om zich aan de bezoekers van Aqua Zoo Friesland te ‘presenteren’.

Zeehonden komen voor in de kustgebieden van Noordwest-Europa, Groenland, Canada, Alaska en Japan. Ze zijn erg goed aangepast aan het leven in de zee, maar moeten het land op om jongen te krijgen en te zogen. Daarnaast vinden ze het heerlijk om op een zandbank in de zon te doezelen.
©BON / foto’s: DASfotografie-Jelle Bosma
Provincie:
Tag(s):