maandag, 21. februari 2005 - 10:53

Nieuwe Chevrolet Matiz maakt debuut op Autosalon

Hoofddorp

Nieuwe Chevrolet Matiz maakt debuut op Autosalon van Genève 2005.

De nieuwe versie van één van de meest populaire kleine auto’s op onze wegen is er klaar voor om op de voorgrond te treden: de nieuwe Chevrolet Matiz beleeft zijn debuut in maart tijdens de komende Autosalon van Genève. Medio april zal de Matiz in geheel Europa zijn opwachting maken in de Chevrolet showrooms.

Net zoals bij de eerste generatie – waarvan er tot nu toe in Europa zo’n 630.000 zijn verkocht – valt de tweede generatie van de compacte stadsauto onmiddellijk op door zijn moderne ontwerp, het slimme gebruik van de ruimte, zijn aantrekkelijke prijs en de solide techniek. De nieuwe Chevrolet Matiz is slechts 3,50 meter lang en dus ideaal voor stadsverkeer en korte trips, hoewel hij ook qua comfort evenzeer geschikt is voor langere afstanden.

Hij wordt leverbaar met drie uitrustingsniveaus en met een keuze uit twee benzinemotoren (0,8 en 1,0 liter) die voldoen aan de Euro 4 emissie-eisen. Het brandstofverbruik ligt maar liefst 15% ofwel 0,9 liter per 100 kilometer lager dan dat van zijn voorganger.

Kopers hebben de keuze uit twee betrouwbare motoren voor het kleinste lid uit de Chevrolet reeks. Beide zijn aanzienlijk opgewaardeerd voor het nieuwe model: een 796 cm³ driecilinder benzineversie van 38 kW/52 pk en een viercilinder krachtbron met een inhoud van 1,0 liter en een vermogen van 49 kW/66 pk. De motoren zijn geoptimaliseerd dankzij diverse technische verbeteringen zoals de toepassing van een kleppenbedieningsmechanisme met een verminderde wrijving.

Gecombineerd met de gewichtsvermindering en de verlaging van de luchtweerstand, van 0,399 naar 0,344, is het brandstofverbruik significant teruggebracht. Vergeleken met zijn voorganger is de gemiddelde consumptie van het 0.8-liter model met 15% gedaald van 6,1 naar 5,2 liter per 100 km. De besparing van de viercilinder versie is vergelijkbaar, met een verbruik dat is gedaald van 6,4 naar 5,6 liter normale benzine.

©BON/Sjaak Bron:Chevrolet Nederland B.V.
Categorie:
Tag(s):