vrijdag, 14. januari 2005 - 12:00

Nieuwe hoogwerker voor brandweer gemeente Renkum

Renkum

De brandweer van de gemeente Renkum heeft de 29 jaar oude hoogwerker vervangen door een nieuwe hoogwerker met meer mogelijkheden. Hierdoor is de brandweer van Renkum nog beter in staat reddingen uit te voeren en hulp te bieden aan de burgers van de gemeente Renkum. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer van de gemeente Renkum op 6 januari ontving commandant van de brandweer van de gemeente Renkum, Ben Jansen, de sleutel van de hoogwerker uit handen van burgemeester Piet Bruinooge. Deze laatste werd verzocht om met behulp van de oude hoogwerker, de nieuwe nog ingepakte hoogwerker uit te pakken.

Ook bij drenkelingen en ijsongevallen

De nieuwe hoogwerker zal worden gebruikt voor het in veiligheid brengen van mensen vanaf hoogten, het blussen met een bestuurbaar waterkanon vanaf hoogte, het redden van drenkelingen en tijdens de hulpverlening bij ijsongevallen. Daarnaast kan de hoogwerker ingezet worden voor hulpverlening en werken op hoogten, zoals bij stormschade en het afzagen van gevaarlijk hangende takken in bomen. De hoogwerker is uitgerust met halogeenlampen, zodat de omgeving volledig wordt verlicht. De nieuwe hoogwerker zal na intensieve scholing van de brandweerlieden ingezet worden.

Samenwerking

De overdracht is de bekroning op de goede samenwerking tussen vier gemeenten binnen de brandweerregio ‘Hulpverlening Gelderland Midden’. Gezien de kosten moest dit project Europees worden aanbesteed. De brandweerkorpsen van Barneveld, Nijkerk, Rheden en Renkum hebben gedurende twee jaar nauw samengewerkt met de fabrikanten voor het chassis. Alle vier de korpsen hebben nu, technisch gezien, exact dezelfde voertuigen. Het is voor Nederland een primeur, zelfs een wereldprimeur, dat deze nieuwe unieke hoogwerkers door deze vorm van samenwerking zijn ontwikkeld.
Provincie:
Tag(s):