dinsdag, 17. mei 2005 - 16:12

Nieuwe informatie moord Zaanse Milica van Doorn

Zaandam

Op 8 juni 1992 werd in een vijver langs de Veldbloemenweg in Zaandam het stoffelijk overschot aangetroffen van de 19-jarige Havo-scholiere Milica van Doorn. De politie Zaanstreek-Waterland vraagt nu, 13 jaar later, opnieuw aandacht voor de zaak. Milica was op eerste Pinksterdag 1992 naar een verjaardagsfeestje geweest aan de Fluitekruidweg in Zaandam. Ze was daar tegen twaalf uur vertrokken om buslijn 63 te halen, die daar normaal gesproken om vier minuten over twaalf langs kwam. De volgende ochtend werd het gedeeltelijk ontklede stoffelijk overschot van Milica gevonden door een pastoor. Ze was verkracht en met een mes om het leven gebracht.

Begin 2003 werd het onderzoek in het kader van de zogenaamde ‘cold cases’ heropend. Recherchechef Jaap Bond: ‘We hebben recentelijk nieuwe, bruikbare informatie binnengekregen en hebben direct een grootschalig rechercheteam geformeerd. Er werken nu 15 rechercheurs aan de zaak.’

In januari 2003 kreeg de politie alsnog ruim vijftig tips binnen over de moord. Dat gebeurde na de uitzending van het tv-programma 'Opsporing Verzocht'. Hoewel daar bruikbare tips tussen zaten, heeft de politie niet op alle gestelde vragen een antwoord gekregen. ‘We zijn nog steeds op zoek naar een man waar Milica een week voor de moord ruzie mee heeft gehad’, vertelt Bond. ‘De ruzie vond plaats op een hoek van de P.L. Takstraat te Zaandam. Verder heeft de politie nog niet gesproken met de man die gezien is vlakbij de flat waar het verjaardagsfeestje was. De man reed ’s avonds op een fiets met een witte plastic tas aan zijn stuur en was aan het fluiten.

Samengevat heeft het rechercheteam de volgende vragen:
• Wie heeft informatie over de (hang)groepen destijds (1992) in de wijk Kogerveld?
• Wie kan informatie verschaffen over auto’s en in het bijzonder een lichtkleurig bestelbusje, die op de avond van de moord rond de plaats delict gezien zijn?
• Wie kan iets vertellen over de man die, een week voor de moord, op de hoek van de P.L. Takstraat in Zaandam ruzie heeft gehad met Milica van Doorn?
• Wie heeft informatie over de man op de fiets met de witte plastic tas aan zijn stuur?

Politie en Justitie zetten alles op alles om de dader van de moord op Milica van Doorn te vinden. Om het belang nog eens te onderstrepen, heeft Justitie een beloning uitgeloofd van € 20.000,- voor de gouden tip.

Contact opnemen met het rechercheteam van de politie Zaanstreek-Waterland kan via het algemene telefoonnummer van de politie: 0900-8844. Mensen kunnen hun informatie ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Provincie:
Tag(s):