donderdag, 13. oktober 2005 - 16:54

Nieuwe inwoners maken kennis met gemeente Heerde

Heerde

Bijna honderd nieuwe inwoners van de gemeente Heerde hadden dinsdag 11 oktober een primeur: op die dag verscheen de promotie-dvd Heerde, trefpunt tussen Veluwe en IJsselvallei.

De bezoekers van de informatieavond voor nieuwe inwoners kregen het 16 minuten durende filmpje niet alleen te zien, ze kregen ook een dvd mee naar huis.

Burgemeester Willem Hoornstra presenteerde zijn gemeente dinsdagavond in woord en beeld aan 95 nieuwe inwoners. De drie wethouders Lieske, Slobbe-van der Waal en De Weerdt, leidden het gemêleerde gezelschap rond in het sfeervolle historische gemeentehuis en in het pas verbouwde gemeentekantoor. Bij de publieksbalies vertelden ze waarvoor de inwoners zoal bij de gemeente terecht kunnen; geboorteaangifte, trouwen, reisdocumenten, overlijdensaktes, bouw-, sloop- en kapvergunningen en nog veel meer informatie.

Tijdens deze avond gaf de nieuwe promotie-dvd een gevarieerd beeld van wonen, werken en recreëren de gemeente Heerde. Plaatsgenoot Jaap van der Moere is maandenlang bezig geweest met filmen en monteren en oud-plaatsgenoot Henk Mouwe heeft belangeloos de teksten ingesproken. Verder hebben de gemeente Heerde, Regio VVV Veluwe Ijsselvallei, Geldersch Landschap, Staatsbosbeheer en vele lokale verenigingen, instellingen en bedrijven meegewerkt aan de film.

Inwoners die nog eens verbaasd willen staan over de veelzijdigheid van hun eigen gemeente of anderen daar een indruk van willen geven, kunnen de dvd voor 10 euro kopen bij de plaatselijke VVV’s.

©BON
Provincie:
Tag(s):