woensdag, 6. april 2005 - 13:42

Nieuwe Minardi debuteert in Imola

De nieuwe Minardi zal in Imola haar debuut maken. Het team kan dan eindelijk afscheid nemen van de sterk verouderde PS04. De PS04 is een doorontwikkeling van een auto die al enkele seizoenen oud is en dat is één van de verklaringen waarom het team van Minardi in de achterhoede te vinden is.

Teameigenaar Paul Stoddart heeft vandaag verklaard dat de nieuwe wagen, de PS05 in Imola ingezet zal worden. De nieuwe wagen belooft een spectaculair concept te zijn, wat er precies zo speciaal is aan de wagen is nog niet helemaal bekend, Stoddart heeft al wel losgelaten dat het iets met de voorvleugel is. Stoddart: "Hopelijk zal de race in San Marino voor ons het begin zijn van een betere periode. We weten zeker dat de PS05 veel sneller is."

Het team verwacht dat de nieuwe wagen zeker een seconde sneller is dan de oude. Met deze nieuwe wagen hoopt het team de aansluiting met het team van Jordan te vinden en zo strijd te kunnen gaan leveren. Goed nieuws voor onze landgenoot Christijan Albers dus, hij kan zo misschien ontsnappen uit de achterhoede en strijd gaan leveren met de Jordan-coureurs.
Categorie:
Tag(s):