donderdag, 3. februari 2005 - 11:55

Nieuwe Nederlandse webverkiezing

Nederland is een nieuwe webverkiezing rijker. Het gaat hier om de 'WebOlympics 2005'. Websites die aan de webverkiezing willen meedoen, moeten gemaakt zijn op basis van een Content Management Systeem (CMS). Doel van deze WebOlympics is zichtbaar maken dat websites op basis van een CMS zeer consistent, gestructureerd, eenvoudig en beheersbaar zijn, zonder aan creatieve mogelijkheden in te boeten.

Vanaf 1 februari kunnen sites aangemeld worden voor deelname. De inzendingen worden beoordeeld door een publieksjury en een onafhankelijke vakjury. De publieksjury kan via Webolympics.nl een stem uitbrengen. De publieksjury kiest uit het aanbod 10 favoriete websites, waarna de vakjury per categorie een winnaar uitroept.

Beste design
Verkiezing van de website met de beste vormgeving op basis van look & feel (combinatie van stijl, kleurgebruik, foto´s en ´gevoel´)

Beste content
Verkiezing van beste website op het gebied van inhoud, schrijfstijl en leesbaarheid, rekening houdend met de doelgroep.

Beste structuur
Verkiezing van de beste website op basis van structuur en navigatie.

Het stemmen via Webolympics.nl kan vanaf 1 maart tot en met 20 april, 17:00. De speciale awarduitreiking vindt plaats op de TINE beurs (Tine.nl) op 20 april om 19:00 uur bij E-World.
Categorie:
Tag(s):