zaterdag, 23. april 2005 - 21:31

Nieuwe paus; beschuit met muisjes

Roermond

Er is een nieuwe paus en voor de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland was dit zaterdag aanleiding om te trakteren op beschuit met geel-witte muisjes. In Roermond ging hulpbisschop Everard de Jong het Munsterplein op om de beschuitjes aan het winkelende publiek uit te delen, om zo de ‘geboorte’ van paus Benedictus XVI te vieren. De muisjes werden speciaal voor deze gelegenheid geel-wit gekleurd.

Tevens waren er jongeren aanwezig van de Landelijke Kerngroep Wereldjongerendagen om de aankomende Wereldjongerendagen in Keulen te promoten. De nieuwe paus, zelf van Duitse komaf, zal de Wereldjongerendagen in augustus aangrijpen om zijn eerste officiële buitenlandreis te maken. Tijdens de Wereldjongerendagen zullen ongeveer 1 miljoen gelovige jongeren van over heel de wereld afreizen naar Keulen om dit grootse evenement mee te maken. Voor de jongeren vormt de aanwezigheid van de paus het hoogtepunt.

Hoewel de beschuitjes gratis werden uitgedeeld door de hulpbisschop, wilde toch niet iedereen deze gratis traktatie aannemen. Maar over het algemeen werd er wel positief op gereageerd van autochtoon tot allochtoon en van jong tot oud. En soms leidde het even tot een korte discussie over de conservatieve standpunten van de kerk wat betreft condoomgebruik. © BON/Tekst en foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):