woensdag, 23. februari 2005 - 10:37

Nieuwe Solar car getest bij DNW-Flevoland

Marknesse

Dinsdag is de solar car 'SolUTion' getest op aerodynamische eigenschappen bij DNW. DNW is een samenwerkingsverband tussen het Duitse DLR en het Nederlandse NLR (Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium). De 'SolUTion' is ontwikkeld door studenten aan de Universiteit Twente en zal deelnemen aan de World Solar Challenge 2005 in Australië.

De World Solar Challenge is een race van ongeveer 3000 kilometer die eens in de twee jaar plaatsvindt in Australië (van Darwin naar Adelaide). De zogenaamde solar cars die aan de race meedoen zijn ontwikkeld door verschillende teams uit alle windstreken. De eerstvolgende editie is van 25 september tot 2 oktober 2005. Tijdens de edities van 2001 en 2003 zorgden de goede prestaties van het team van de Technische Universiteit Delft voor veel media-aandacht.

De World Solar Challenge stimuleert de research, ontwikkeling en innovatie op het gebied van zonne-energie. Zonne-energie kan uiteindelijk ook toegepast worden in alledaagse voertuigen en daarmee de CO2 uitstoot van auto's verminderen. Uiteindelijk kan dat een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van het broeikaseffect en kan het de aantasting van de ozonlaag beperken.

De huidige solar cars zijn ver doorontwikkeld, maar kennen toch hun beperkingen, zoals lekke banden en een zwaar chassis. Het team van de Universiteit van Twente heeft nauwkeurig gekeken naar deze problemen. In combinatie met haar eigen kennis en ervaring is het Solar Team University of Twente van mening dat ze een betere solar car kan ontwikkelen, die de concurrentie met de andere deelnemers ruimschoots aankan. Vorderingen van het team zijn te volgen op www.solarteamtwente.nl
Provincie:
Tag(s):