zondag, 10. april 2005 - 20:58

Nieuwe vorm van beachvolleybal geboren

Sneek

Met de zomer komt ook het strandleven. Stralende zon, vrolijke gezichten en veel sport en spel. Beachvolleybal was de topper van de afgelopen jaren, lichamen onder het zand en gutsend van het zweet streden om de titel. Maar zoals met zoveel sporten ontwikkelt het zich door. De nieuwste en leukste variant is Flingo for the Beach.

Door een kleinere bal is een sneller en dus veel competitiever spel geboren. Dit keer wordt de bal niet met de handen terug gekaatst maar met een trampoline! Een doek vervaardigd uit hoogwaardig stretchnylon gaat door als ‘trampoline’. Het doek heeft drie lussen. Een daarvan gaat om het hoofd en door de andere twee worden de handen gestoken. Door de duimen achter het elastische doek te steken kan de speler de doek strak trekken op het gewenste moment. De bal wordt dus opgevangen op borsthoogte, net als vaak te zien is bij beachsoccer. Het is hier echter geen kwestie van aannemen maar meteen strak en geplaatst de bal terug spelen.

Doordat de bal op borsthoogte moet worden opgevangen staat Flingo bol van de ‘special moves’. Showduiken, achterwaartse sprongen en veel gestrekte vallen in het zand. Het spel gaat snel en diegenen met een goede coördinatie zijn in het voordeel. Door het trampoline-effect kan de bal tot wel 25 meter weggespeeld worden. En daar hoef je dus helemaal niet sterk voor te zijn. Wel handig. Gewoon een kwestie van op het juiste moment het doek spannen. Flingo spelers zijn daarnaast niet plaatsgebonden zoals beachvolleyers, want een net is niet nodig bij het spelen. Juist op elke willekeurige zonneweide of in de branding van de zee maakt het spelen zo leuk. Flingo past gemakkelijk in iedere strandtas en is dus simpel mee te nemen naast de sunblock.

Advies verkoopprijs: € 12,95.
Verkoop- en productinfo: Van der Meulen Sneek B.V.,
tel.: +31 (0) 515 43.56.35 of www.beachflingo.nl
Categorie:
Tag(s):