woensdag, 26. januari 2005 - 9:47

Nieuwe worm steelt gegevens van computerspel

Virusschrijvers worden steeds vindingrijker. Antivirus-website Sophos meldt dat er een virus in omloop is die logingegevens probeert te stelen van het populaire multiplayer online fantasy spel 'Lineage'.

De worm genaamd LegMir-Y probeert naast het stelen van de inloggegevens voor Lineage ook nog de antivirussoftware uit te schakelen. Dit meldt News.com.

Massive Multiplayer Online Role-Playing Games (MMORPG) zijn enorm populair in Azië. Alleen al het spel Lineage heeft meer dan 4 miljoen betalende leden, waarvan de meeste uit Zuid-Korea. De kosten voor deelname aan een dergelijke game liggen gemiddeld rond de 15 á 20 dollar.

Graham Cluley, senior technology consultant van Sophos, zei dat dit niet de eerste keer was dat een virus zich specifiek richt op gamers: "Het komt steeds vaker voor dat de analisten in ons viruslab ontdekken dat een virus niet alleen schade aanricht maar dat er ook een stukje "malware" is ontwikkeld om registration keys, passwords en andere gegevens van gamers te stelen. Het is nogal triest als je bedenkt dat mensen zo wanhopig proberen beter te presteren in een virtuele wereld dat ze daadwerkelijk bereid zijn er een misdrijf voor te begaan in de echte wereld. We verwachten in de toekomst nog veel meer Internet "schermutselingen" tussen rivaliserende gamers en kwaadwillende programma's die dit soort Internet berovingen vergemakkelijken."

Sophos adviseert om de standaardmaatregelen uit te voeren om het virus te vermijden: Antivirussoftware updaten en geen vreemde attachments in je e-mail openen.
Categorie:
Tag(s):