vrijdag, 13. mei 2005 - 8:51

Nieuwe Xbox aan het grote publiek getoond

Afgelopen nacht is in de Verenigde Staten de opvolger van de huidige Xbox van Microsoft getoond aan het grote publiek. Via een half uur durende special op muziekzender MTV kregen de kijkers een show te zien waarin het nieuwe speeltje van Bill Gates centraal stond.
<BR>
<BR>De show werd gepresenteert door Elijah Wood en werd alleen in Amerika getoond. Europa kan vandaag 13 mei kijken naar de special. Deze wordt om 19:30 uitgezonden door de Europese stations.

De nieuwe Xbox krijgt de naam 'Xbox360' en is de eerste console van de nieuwe generatie. Verwacht wordt dat concurenten Sony (Playstation 3) en Nintendo (Nintendo Revolution) binnenkort hun opvolger zullen tentoonstellen.

UIteraard zal de Xbox360 een veel betere hardware in zich hebben dan de huidige Xbox. Zo zal de grafische kracht 5x beter zijn dan de huidige console en zal de Xbox360 8x zoveel intern geheugen bevatten. Een totaal overzicht van specificaties kan hier gevonden worden.

Het publiek kan de Xbox360 pas rond kerst in de winkels verwachten. Over de prijs is nog niets bekend. Een link naar de officiele website kan hier gevonden worden.
Categorie:
Tag(s):